10-03-12

De diefstal voor het ministerie van justitie te Brussel

zandvoortphotos.jpgBrussel, 10.3.2012 - We vragen ons af waarom de veiligheidscamera's van het ministerie van justitie, Waterloolaan 115, 1000 Brussel, alwaar het kabinet van justitieminister Turtelboom is gehuisvest, 'geen enkel beeld maakten' van de diefstal van onze boekentas met pamfletten die we tijdens onze aktie voor een raam van het gebouw plaatsten. Tesamen met de pamfletten verdwenen er ook een camera, een GSM, persoonlijke brieven, Internetcodes en een dagboek met allerlei gegevens.

Volgens de 'security service' van het minsiterie, zouden de 20 camera's rond het gebouw 'tengevolge van een gebrek aan budgetten al lang niet meer werken'. En 'zelfs indien er door de 7 camera's die de diefstal en dieven konden filmen, beelden waren gemaakt geweest, dan hadden die door niemand (ook niet door de politie waarbij een klacht werd ingediend) om privacy-redenen mogen bekeken worden', aldus de security service van het ministerie van justitie.

Enkele jaren geleden verdween er bij een aktie voor de gevangenis van Brugge waarin Marcel Vervloesem geîsoleerd en gefolterd werd, ook een boekentas met pamfletten en een camera. Dat gebeurde eveneens tijdens een aktie. De gevangenisdirectie ontkende iets van de zaak af te weten maar toen we ermee dreigden om met de genoteerde nummerplaat van de wagen van de dieven, naar de politie te stappen, werd de boekentas met het materiaal teruggegeven.

We doen een beroep op justitieminister Turtelboom om uit te laten zoeken waarom de 20 bewakingscamera's van het gebouw buiten werking waren tijdens de diefstal en verzoeken de Minister om ons de boekentas met het materiaal terug te bezorgen indien die toevallig in het gebouw zou zijn afgegeven.

Jan Boeykens, Voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven

--

Foto's van slachtoffers van de kinderpornozaak Zandvoort die in België door middel van het media-proces tegen Marcel Vervloesem werd dichtgedekt.